Entra o Registra't
Cistella: La cistella està buida
Abans de finalitzar la compra, afegeix el producte que vulguis al quadre de text de comentaris
Com demano un producte que no trobo al web?



Qui som

Can Salvi, carnissers des de 1878

Som una família de carnissers amb botigues als municipis d'Espolla i de Vilajuïga (Alt Empordà).

Som especialistes en xai de llet i tenim ramat propi a les Alberes.

A les nostres botigues hi podeu trobar, a més de la carn i els embotits, una àmplia varietat de productes ecològics i delicatessen.

Història

Una història de cinc generacions

Narcís Salvatella i Cardoner, nascut a Espolla, es va casar amb Llúcia Cardoner i Mallart i l'any 1878 van muntar una carnisseria. Estaven inscrits com a “tratantes en carnes”, i posteriorment van passar a ser, oficialment “tablajeros, cortantes y tratantes en carnes”; dedicats a les “carnes frescas y venta de tocino”. Mentre Llúcia Cardoner era a la botiga, Narcís Salvatella feia de negociant de cavalls i mules, animals que passava moltes vegades clandestinament de França a Espanya, a través de camins de muntanya que coneixia molt bé. El nom de Can Salvi que va rebre la carnisseria prové d'un avantpassat de la família que es deia Salvi Salvatella, nascut l'any 1608.

En els primers temps del negoci les coses eren molt diferents de com són ara: per exemple, passejaven un cabrit pel poble abans de matar-lo, el mataven i la gent, que havia vist l'animal, anava a comprar la carn només per al dia. Per conservar la carn que sobrava es posava sobre fulles de col i més tard la penjaven, a l'hivern, en una “carnera”, una mena de cabina envoltada de tela mosquitera; a l'estiu, la carn la baixaven en un cistell pel pou, perquè la proximitat de l'aigua la mantingués fresca. En aquells anys -entre 1900 i fins poc abans de 1933- no hi havia neveres i la gent adquiria només la carn que havia de consumir.

Negoci sempre familiar

Narcís Salvatella i Llúcia Cardoner van tenir un fill, Lluís Salvatella Cardoner, que es va casar amb Caterina Amiel Bru. Durant la Guerra Civil van continuar amb la carnisseria, però van haver de posar el negoci a nom de la dona, perquè Lluís Salvatella va haver de marxar del poble, perseguit pels republicans que, a més, els van comissar el negoci. El matrimoni va tenir dues filles, Lluïsa i Maria Salvatella Amiel, que es va casar amb Pere Pagès Ferrer.

Va ser l'any 1959 quan es van començar a fer algunes millores i van instal·lar la primera nevera elèctrica per conservar la carn fresca. El 1961 la carnisseria va passar a nom de Pere Pagès i Maria Salvatella. L'any 1973 es van instal·lar a la botiga neveres més modernes que conservaven millor els productes. Pere Pagès continua amb el negoci sense canviar gairebé res, però mor l'any 1987 i els seus fills, Santiago i Lluís Pagès Salvatella, se'n fan càrrec. Actualment és la dona de Lluís Pagès, Isabel Becerra Ayala, la que regenta el negoci. La família tenim ramat propi de xais i ovelles a les Alberes. D'allà, alimentats en plena natura, surt la carn del bestiar que matem i venem a Can Salvi, tot fet de manera tradicional i sense utilitzar additius ni conservants artificials.

El 23 de febrer de l'any 2002 vam inaugurar una altra carnisseria a Vilajuïga, expandint així el negoci.

Plànol

Can Salvi Vilajuïga